El Mercat Central de Sabadell comptarà amb una consulta de medicina primària, pionera a Catalunya i a Espanya

“Metges de Capçalera”, un consultori privat amb més de dotze anys d’experiència a Sabadell, obre aquest nou servei accessible i de proximitat, al Mercat Central, un dels llocs emblemàtics de la ciutat.

 

La nova consulta neix amb la intenció d’oferir un servei més pròxim a les necessitats dels ciutadans, i es vol identificar i comprometre’s amb els valors dels hàbits saludables que simbolitza el Mercat, amb la seva oferta de productes frescos i de màxima qualitat.

 

La consulta del Mercat ocupa la parada d’una antiga xurreria, convenientment transformada i adaptada a les noves necessitats, en un espai de set metres de llarg per dos d’amplada. Està situada en front de la tradicional parada de “L’Andreu”, que ofereix xarcuteria, entrepans i cafès, i a banda i banda té una fleca i una parada de productes naturals i infusions.

 

 

La consulta estarà atesa pels facultatius de “Metges de Capçalera”, especialistes en medicina de família. Oferiran la visita en consulta de malalties agudes i cròniques pel seguiment, prevenció i promoció de la salut. També serà un centre d’extracció d’anàlisi de sang els dissabtes al matí. Les principals premisses del nou servei són la proximitat i l’accessibilitat. Per això farà una una atenció a demanda del ciutadà, sense hora programada. Per agilitzar les visites i evitar les esperes innecessàries i les cues, disposa d’un sistema informatitzat de “reservi el seu torn”, amb un codi QR en el mòbil del pacient que l’informa del seu torn a mesura que avancen les visites. També disposa d’un format en paper imprès per les persones no usuàries de telèfon mòbil.

 

 

 

“Metges de Capçalera” va néixer l’any 2006 amb la idea de dos metges de família, els doctors Joaquim San José i Miquel Campo, de rescatar la figura del metge de capçalera de tota la vida (accessible, proper i compromès amb el pacient i els seus problemes de salut) sense renunciar a les noves tecnologies ni a les xarxes socials. Fins ara comptaven amb dues consultes, una al centre de Sabadell, i una altra al barri de la Creu Alta. La proximitat del servei també es manifesta a la seva web (www.mdec.cat) des d’on es pot accedir a tota l’oferta de serveis i sol·licitar cita telemàticament. També són presents a les xarxes socials per fer comunicació i promoció de la salut.

 

 

 

El Mercat Central de Sabadell és un dels més emblemàtics de la capital vallesana. Inaugurat ‘any 1930 en un edifici de l’arquitecte Josep Renom, i totalment remodelat l’any 2004, desprès de cinc anys d’obres. Amb prop d’un centenar de parades, el Mercat té una oferta adequada a les necessitats actuals dels consumidors, que li permet tenir obertes el 94% de les parades de les que disposa. Els comerciants han apostat per adaptar-se als nous hàbits de consum incloent nous serveis, diversificant la seva oferta, incorporant nous tipus de comerços, adaptant-se a les noves tecnologies i, sobre tot, posant en marxa campanyes de màrqueting i eines de captació i fidelització de clients. L’oferta comercial va des d’establiments d’alimentació fins a serveis complementaris com ara tintoreria, perruqueria, herboristeria i arranjaments de roba i un supermercat. De dilluns a dissabte acull un mercat de pagesos i els diumenges, una fira de brocanters i col·leccionistes. A tota aquesta oferta hi suma ara, de forma pionera a Catalunya i a la resta de l’estat, una consulta de medicina primària.